Master Class: Loopbaancoaching met de rode draad

In deze Master Class leert u een specifieke narratieve methode – genaamd het Career Story Interview – toe te passen in loopbaancoaching. U bent al coach en leert in deze training de theoretische achtergrond van het Career Story Interview, oefent met de structuur tot u hem in de vingers hebt en schoolt uw intuïtie. 

Wat is het Career Story interview / de narratieve methode?

Het Career Story Interview is ontwikkeld door Savickas en kijkt naar het leven van een cliënt als naar een boek dat geschreven wordt. De methode maakt aan de hand van terugkerende thema’s zichtbaar hoe de cliënt werk gebruikt om verder te komen met zijn of haar eigen levensproject. Samen met de cliënt vindt u het antwoord op de loopbaanvraag van de cliënt. Als coach krijgt u inzicht hoe u een cliënt kunt ondersteunen om werk in zijn leven in te passen in plaats van zichzelf in een baan te wringen.  

Het fundament van Loopbaancoaching: Role models en life-events

U leert nieuwe theorie en oefeningen voor loopbaancoaching. En u leert gebruik te maken van de kracht van rolmodellen in het leven van uw cliënt. U brengt de cliënt in contact met belangrijke life-events en helpt de client met de techniek van storytelling zijn talent en rode draad te ontdekken. Uitgangspunt is, dat wie zijn leven op die manier construeert, het fundament legt voor antwoorden op huidige loopbaanvragen.

Voor uw professionele Ontwikkeling als Loopbaancoach

De Master Class Narratieve methode is een kernachtige en krachtige training om in een paar sessies fundamenteel aan de slag te gaan met loopbaanvragen van uw cliënt. Voor uw professionele ontwikkeling als Loopbaancoach. Meer achtergrond over de Savickas methode? Klik hier.

Accreditatie en Supervisie

Na de Master Class gaat u aan de slag met uw cliënten, waarna ongeveer na een halfjaar een Supervisiemiddag plaatsvindt. Deze Masterclass is geaccrediteerd voor 44 PE-punten door het NIP Arbeid & Organisatie en Arbeid en Gezondheid. PE Punten worden toegekend op basis van deelname en toetsing van een schriftelijke rapportage.  De extra investering hiervoor bedraagt € 75,-. Literatuur: € 30,-. NOLOC leden kunnen PE punten bij het Noloc melden.

De eerste dag van de Master Class start om 19:00 uur en we ronden af zo rond 21:30 uur. De vrijdag en zaterdag starten we om 9:30 uur en we ronden af zo rond 16:30 uur.

NB Op 22 november vindt de Master Class plaats in Utrecht.