Als het nog niet over is

Vraag van lezer: Ik snap het niet, het is het en toch gaat het niet.

De tweede kampioen

Een cliënt komt, hij heeft de liefde van zijn leven gevonden. Na veel omzwervingen heeft hij haar toch gevonden. Althans dat was zo. Na drie jaar samen loopt het niet meer zo lekker, ze zijn tijdelijk uit elkaar.

Hij vertelt dat ze elkaar ontmoet hebben op een marathon. Haar voormalige vriend was de kampioen van de beroemde marathon.  Zij was daar om haar ex aan te moedigen. De ex en zij waren jaren geleden om onduidelijke redenen uit elkaar gegaan. Minstens vijftien jaar geleden en toch kijkt ze nog naar de prestaties van haar ex op de marathon. Daar ontmoet mijn cliënt haar en ze krijgen een relatie. Als hij na een halfjaar haar familie ontmoet, zegt haar broer tegen hem, aha daar hebben we de tweede kampioen.

Hij snapt de opmerking niet. Ik vraag of hij uiterlijk ook erg lijkt op haar ex-man. Hij knikt. Als twee druppels water, zegt hij. Hij heeft foto’s gezien.

Hoe vind je dat? vraag ik. Hij haalt zijn schouders op, ze valt op dit soort mannen. Hij heeft een atletisch lijf en loopt halve marathons.

Deze cliënt heeft nog geen bewustzijn over wat hij mij vertelt. We maken een nieuwe afspraak.

In maart is er een Master Class Systemische verstrikkingen, over thema’s die je niet snapt, maar wel voelt.