Als je het even niet ziet

Vraag van lezer: Ben ik gek aan het worden?

Een jonge vrouw komt bij mij. Ze weet niet wat ze wil in het leven. Ze heeft het gevoel gek te worden, van haar eigen gedenk. Ze heeft een baan, haar partner heeft een vaste baan, het is allemaal heel duidelijk. Maar ze ziet niet hoe haar leven verder zal gaan. Ze krijgt fysieke klachten, zweten en trillen, van het geplande leven en zo bang voor het niet geplande leven.

Reizen, weg en beleven, dat is wat ze echt wil. Dat leeft in haar. Ze heeft een huis gekocht, alleen. Daar woont ze nu met haar vriend. Die weet wat hij wil: de toekomst is duidelijk, een geharkte tuin en een kinderwagen erin.

De zweetaanvallen en het trillen beginnen weer als ze dit allemaal zo op een rijtje zet. Dertig jaar, de mogelijkheden overspoelen haar, maar voornamelijk in haar hoofd. Ik stapel er nog wat mogelijkheden bij en in plaats van gek te worden, wordt ze daar rustig van. Echt, alles is mogelijk. Maar morgen weer werken en dan weet ze per uur wat ze moet doen. Echte stress.

Stress is hulpeloosheid en die voelt ze wanneer ze is vastgezet in de uren, denkt aan alle uren die ze nog moet werken in stramien. Hoe zou het zijn om uit te breken?

Haar ogen stralen. De Ziel weet wat-ie wil. Maar wie gaat er winnen, de Ziel of de persoonlijkheid? Ze komt weer om haar eigen diepte te onderzoeken.

Meer informatie? klik hier en meld je aan voor de Master Class SCDM® Stress, Symbiose en Autonomie die 6 februari a.s. van start gaat.