De broer als baas – deel II

 

Vraag van de lezer: Hoe gaan we nu verder met onze baas en broer?

Als je doet wat je gevraagd wordt

De zus en de broer zijn er weer; problemen met de baas, die hun broer is… Hun vader heeft hem de zaak nagelaten en gezegd dat hij altijd zijn broer en zus in dienst moet houden.

Passen jullie nog in het bedrijf? Ben je nog gemotiveerd? vraag ik. De man schudt zijn hoofd, de zus schudt ook van nee. Maar we moeten wel, want wat moet onze broer anders? Het is ingewikkeld.

Ze blijken beiden helemaal niet meer met plezier te werken. De broer doet wat vader hem heeft gevraagd, zijn broer en zus in dienst houden. Maar willen jullie dat nog wel? Het is een nieuwe vraag. Eigenlijk willen ze beiden iets anders.

In een later driegesprek met de baas/broer erbij, komen we tot de conclusie dat de opdracht van vader klaar is. Dat de tijden zijn veranderd en dat broer het goed gedaan heeft, maar dat het nu anders moet. De zus en broer willen eigenlijk stoppen, maar wilden dat niet voor hun baas/broer. En de baas/broer heeft eigenlijk hele nieuwe plannen voor zijn bedrijf en kan zijn zus en broer daar helemaal niet voor inzetten.

Ze treffen een regeling en plotseling zie ik een familie, die weer kan verbinden. Ze lachen en zijn opgelucht. De enige verbinding is die van een familieband. Dat is helder. De opdracht is nu om weer familie te zijn!