Een groeiend JA

Vraag van lezer: Hoe krijg ik een Ja in mijn werk?

Het stuur in eigen handen

De vrouw met zoveel Nee in zich ten aanzien van haar werk komt weer. Ze loopt kwieker, ze kijkt meer recht vooruit en ze heeft meer spierspanning in haar lichaam. Ze begint meteen te praten.
Ik heb het aangepakt, zegt ze. Gesproken met mijn leidinggevende, met P&O en met mijn collega’s. Mijn collega’s hebben gezegd dat ze me de laatste tijd negeerden, omdat ze weinig energie van mij kregen. Ze knikt. Ze hebben gelijk, zegt ze. Maar omdat ze me negeerden, kreeg ik ook geen energie. We hebben goed gepraat en we gaan elkaar helpen om samen meer energie te genereren.

Ze straalt een beetje als ze het zegt. Is verbinding belangrijk? vraag ik. Jazeker, zegt ze. En ik heb een nieuwe taak gevraagd en gekregen, waar ik veel van kan leren. Is je ontwikkelen belangrijk en groeien in je werk? Ja, zegt ze. Opnieuw straalt ze. Uitdaging? vraag ik. Ze knikt energiek. Als je weet waar je energie door krijgt, wat belangrijk is voor jou, heb je het stuur in eigen handen, zeg ik. JA, zegt ze.

Hoeveel Ja is er nu? Alweer 60, zegt ze. Ik word heel blij, zegt ze, en weet je waar ik ook energie van krijg? Het stuur in eigen handen hebben en vooruitgang.

Drs. JOke Land – Psycholoog
Ook een vraag? Mail: vraagdepsycholoog@bureauland.nl

Onze cookie-instellingen is zo ingesteld dat u de beste surfervaring krijgt. Als u gebruikt blijft maken van onze website, zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of als u klikt op "Accepteren" hieronder, dan gaat u akkoord met deze instellingen. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten