Genereren Zelfwaarde – deel III

Vraag: Hoe kies ik weer voor een nieuwe relatie?

Opbouwen van de innerlijke vriendschap met jezelf

De man komt weer bij mij. Hij wil zo graag een relatie. We hebben gesproken over het feit dat hij zo’n slechte relatie heeft met zichzelf. Zijn zelfwaarde staat op de schaal van 1-100 op ongeveer 10. Ik kan niet communiceren, ik ben niet interessant, ik ben verlaten door mijn vrouw, somt hij achter elkaar op.

Wanneer ben je dit gaan geloven? vraag ik. Nadat ik verlaten ben, zegt hij. Daarvoor dacht ik dat ik wel oké was. Mijn gezin was hecht, we waren samen, we waren actief in hardlopen. Maar het was toch niet goed genoeg. Weer gaat hij met zijn aandacht naar buiten en niet naar binnen.

Hoe voelde jij jezelf in die tijd? Het ging niet om mij, zegt hij. Het ging om het gezin en werk en zorgen dat het goed gaat. En jij? Hij snapt me niet. Het ging niet om hem. Hij was ten dienste.

We gaan volgens onze methodiek Genereren Zelfwaarde aan de slag. Een gezonde Zelfwaarde is nodig om gezond te kunnen leven. Geen overschatting en geen onderschatting van jezelf, geeft een gezond ego.

Na een paar keer heeft de man zijn Zelfwaarde meer op orde. Hij ziet zichzelf nu realistisch en niet alleen maar in de context van de verlating. Hij straalt en maakt meer grapjes. Een maand later krijg ik een e-mail: Ik heb iemand ontmoet en ik vind het fijn!

Twee keer ik in de laatste zin. Hij heeft weer contact met zichzelf.