Hoe verwijdering kan ontstaan

Vraag van lezer: Jezelf zijn, mag dat nog wel?

De grote wereld in huis

Een jonge man en een jonge vrouw komen bij mij; ze hebben wat relatieproblemen. De jonge man is zich zeer bewust van de wereld en de gevaren die er zijn in die grote wereld. De jonge vrouw is zich ook bewust, maar trekt zich er minder van aan. Daar hebben ze regelmatig ruzie over.
De jonge man is van mening dat de jonge vrouw niet voorzichtig genoeg is en dat ze er maar op los leeft. Hij wil dat ze zich er meer van aantrekt en dat ze net zo bezorgd wordt als hij. Zij zegt: Dat doe ik niet, dan ben ik niet meer mezelf. Ik ben een optimistische meid, dat ben ik altijd geweest. Ik lach graag en ik houd van humor. Ik zie altijd wel de grap van iets in en ik heb geleerd dat ik goed kan werken als ik mezelf niet te serieus neem.
De jonge man schudt zijn hoofd: Er is niets om over optimistisch over te zijn. De wereld is in oorlog en ik weet niet of ik wel kinderen wil krijgen en ze in deze wereld wil laten opgroeien.
De ogen van de vrouw gaan wijd open. Dan hebben we wel echt een vraag, zegt ze. Ik wil zeker kinderen krijgen, kinderen zijn de hoop van de toekomst. Ik wil genieten met mijn kinderen op het strand.
Hoe gaat dit verder? Volgende week meer.