Het levende geheim – deel II

Vraag van lezer: Als je het weet, wat moet je er dan mee?

Als je het weet en ook voelt

De jonge vrouw komt terug. Ze weet dat ze niet het biologische kind is van haar ouders. Het is haar nooit verteld. Door haar eigen leven te leven is ze er achter gekomen. Dat ze nooit durft te hechten.

Ze is de confrontatie aangegaan met haar ouders. Die hebben nog twee weken ontkend, waarop zij door het lint is gegaan. Pas daarna hebben ze de waarheid verteld.

Ze blijkt het kind van de zus van haar moeder te zijn. Haar eigen ouders blijken overleden te zijn in een gruwelijk drama. Haar vader heeft haar moeder vermoord en daarna de hand geslagen aan zichzelf. Nu ze 24 jaar oud is, hoort ze waarom dit een geheim is gebleven.

Haar opvoedouders hebben het drama nooit kunnen verwerken. Ze waren van haar leeftijd toen het gebeurde en werden opeens ‘ouders’ van een anderhalf jaar oud kind. Ze zijn er in gestapt, zelf getraumatiseerd door het drama en opeens ouders. Geen voorbereiding, pure liefde en een boel onhandigheid.

Nu was er een drama voor nodig om deze informatie los te krijgen van haar ouders. Ze zijn dichter bij elkaar gekomen en ze snapt opeens waarom ze zo bang is voor hechting. Een open wond heelt beter.