Toelaten van onzekerheid is oké

Wanneer ga jij beginnen om iets totaal nieuws te doen? Of juist iets te doen waarvan anderen zeggen: Wat stelt dat nu voor?

Wanneer ga je doen wat jij zelf belangrijk vindt? Wat wellicht voor anderen niets lijkt, maar wat voor jou belangrijk is! Zelfs als je zelf misschien ook niet snapt waarom je het wilt doen. Er is geen verantwoording nodig voor wat jij wilt doen.

De man loopt op het strand in een warm land. Wat een prachtig strand!

Dan ziet hij dat verderop het strand bezaaid ligt met stippen en heel in de verte staat een persoon. Die bukt steeds, raapt iets op en gooit het dan in de aquablauwe oceaan. Hij loopt door en er is iets veranderd in hem. Hij wil weten. Hij wil leren: Wat is daar gaande? Steeds weer bukt de persoon en als hij dichterbij komt, ziet hij dat het duizenden zeesterren zijn die liggen uit te drogen. Hij komt bij de vrouw en vraagt: Wat doe jij? Zij zegt: Ik gooi ze in zee zodat ze overleven. Hij: Je kunt ze toch nooit allemaal doen…? Waarop zij er een pakt en in de zee gooit en zegt: Ik maak het verschil voor deze zeester!  Waarop zij de volgende weer pakt….

Waar maak jij het verschil?

Voor jouzelf?

Voor de ander?

Voor het grotere geheel?

Het begint altijd bij Zelf… de vreugde van inspiratie en toelaten van nieuwe gedachten, gevoelens, onzekerheid.