Van ziek naar beter en dan weer verder. Hoe komt het goed met mezelf?

De man komt weer, ziek was hij, van het bedrog van zijn werkgever. De eigenaar verkocht het bedrijf in het geniep, waar deze man met ziel en zaligheid voor werkte. Ziek, ik ben zo ziek geweest, zegt hij. Dagen ben ik ziek geweest en heb ik gehuild. Goed zo, zeg ik tegen hem. Hoe is het nu? Het gaat een stuk beter. Heb je ooit gehoord van het gezegde: Ziek van verdriet?Dat is echt zo, van verdriet kun je heel ziek worden. En verdriet moet je ook doen. Hoe dan? Door hoe jij het hebt gedaan, het te voelen en het te uiten.Zucht. De man zucht nog een keer. Ik voel me wel beter, ik voel me nog steeds bedonderd. Ik ben nu kwaad, kwaad ook op mezelf, dat ik het niet heb zien aankomen. Er zijn wel signalen geweest, maar ik wilde ze niet zien.Hoe ga je de boosheid doen? Hij vertelt over zijn grote moestuin en dat hij die gaat omspitten. Goed zo, ga die boosheid maar kwijtraken met activiteit, zeg ik. Ontlading helpt namelijk ook. Fysieke ontlading is een manier van heling. Wat nu? vraagt hij, wat moet ik nu gaan doen? Er is een financiële regeling voor een geruime tijd. Ja, vraag ik, waar ga je je hart en ziel nu in leggen? Ik weet niet of ik dat ooit weer ga doen. Kun je dat? Iets zonder hart en ziel?Nee. Hij schudt zijn hoofd, dat gaat niet. Eerst maar uitrusten en de Ziel tot rust laten komen. Het leven, mensen, bedriegen ons soms. Daar moet je van bijkomen. De beschadiging van de Ziel moet je zelf helen. Tijd, rust en activiteit helpen daarbij. En dan weer verder.

Onze cookie-instellingen is zo ingesteld dat u de beste surfervaring krijgt. Als u gebruikt blijft maken van onze website, zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of als u klikt op "Accepteren" hieronder, dan gaat u akkoord met deze instellingen. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten