Voorzichtig leven helpt niet, bedrog hoort er gek genoeg bij. Hoe doe ik dit?

De man zucht als hij binnenkomt en zucht als hij gaat zitten. Het zuchten gaat nog even door. Dan zegt hij: Ik had voorzichtiger moeten zijn. Waarmee? vraag ik. Met mijn eigen hart, zegt hij. Ik heb mijn hart en ziel erin gelegd en het heeft niet geholpen. Waarin? In mijn werk, zegt hij. Ik ging er helemaal voor, maar het heeft niet gewerkt.Wat is er gebeurd? De stekker is uit het bedrijf getrokken, de eigenaar is ermee vandoor gegaan. Zonder medeweten van de medewerkers heeft de eigenaar het bedrijf verkocht. Aan de concurrerende partij, waar altijd als het ware mee gestreden is in het verleden.Het is een groot emotioneel bedrog voor de medewerkers en helemaal voor deze man. Iedereen zit er doorheen en het is een onbeschrijfelijk gevoel. De man kan er niet mee rondkomen en hij is psychisch gebroken. Kan dat?De man beschrijft hoe hij zich voelt, letterlijk ziek, misselijk. Het is in mij gekropen, zegt hij, en ik kan het niet uit mij krijgen. Hoe kun je zoiets doen? vraag ik. De eigenaar waarmee ik altijd samenwerkte, waarmee we plannen hadden gemaakt als team om het bedrijf vooruit te helpen. Hoe, hoe, hoe? Wat een pijn, zeg ik zacht tegen hem. Dat maakt hem aan het huilen. Hij heeft nog niet gehuild sinds dit gebeurd is. Grote golven komen er en dan zucht hij opnieuw. Het lucht op. Hoe is het nu? Beter, zegt hij, terwijl hij met een behuild gezicht mij aankijkt. Dit is beter. Nooit geleerd te huilen? Nee, nooit… Huilen is niet meer verschuilen.

Onze cookie-instellingen is zo ingesteld dat u de beste surfervaring krijgt. Als u gebruikt blijft maken van onze website, zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of als u klikt op "Accepteren" hieronder, dan gaat u akkoord met deze instellingen. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten