Krachteloos zijn

Vraag van lezer: Waarom mis ik innerlijke kracht?

Degelijke voeding in de basis

Een vrouw komt. Ze maakt een zachte indruk, heeft een zachte stem. Ze vindt zichzelf niet krachtig genoeg. Ze heeft twee zoontjes; ook hier mist ze de kracht om voor elkaar te krijgen wat ze wil. Haar man springt dan bij, maar ook dat vindt ze niet fijn.

Hoe kom ik aan meer innerlijke kracht? vraagt ze. Is er wel kracht? vraag ik. Ja, zegt ze. Waar is die dan? In mezelf, zegt ze. Maar ik kan het vaak niet mobiliseren.Wat gebeurt er dan? Dan ben ik zo blij dat ik ze heb en dat ze er zijn, dan vind ik het opeens niet meer de moeite waard om heel krachtig op te treden, zegt ze.

Hoeveel broertjes en zusjes heb jij? vraag ik. Haar gezicht betrekt. Ik ben enig kind, zegt ze. Ik geloof haar niet helemaal. Echt? Ze zucht. Mijn moeder heeft twee kinderen verloren, zegt ze.Ze waren mijn oudere broertje en zusje. Ze zijn heel jong ziek geworden en gestorven.

Dus je bent het enige levende kind.

Daarom ben je zo blij dat jouw jongens gezond zijn? Ze knikt, ze straalt. Je kinderen hebben recht op jouw kracht en structuur, zeg ik. Dat betekent dat je er echt bent. Als je ze dat niet geeft, zijn zij er niet helemaal. Net als je broertje en zusje. Ze knikt. Het dringt diep door. Ze gaat rechtop zitten. De kracht stroomt opeens.

Onze cookie-instellingen is zo ingesteld dat u de beste surfervaring krijgt. Als u gebruikt blijft maken van onze website, zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of als u klikt op "Accepteren" hieronder, dan gaat u akkoord met deze instellingen. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten