Vuurtorens die het verkeerde licht geven

Een psycholoog is een elektricien van de mens, ze leggen nieuwe bedrading aan voor nieuwe resultaten. Als psycholoog zie ik veel mensen hangen in oude patronen, mensen die zich vasthouden aan oude bakens. Het zijn echter bakens die het niet meer doen. Het zijn vuurtorens die het verkeerde licht geven. Ze lokken je op de rotsen, de klippen die je juist moet omzeilen. Langzaam verwordt je leven tot iets wat je eigenlijk niet wilde.

Als psycholoog help ik mensen een nieuw licht te laten schijnen op zaken die gebeuren in het leven: baanverlies, zware vraagstukken, omgaan met ziektes die je overvallen en levensvragen.

Nieuw licht geeft een ander leven. Een nieuw licht betovert, laat een andere werkelijkheid zien, die zeker al heel lang bestaat, die je echter nog niet gezien en gevoeld hebt. De ontregeling zal toeslaan hoe dan ook door de crisis of door jezelf.

Is het tijd voor jou om jezelf aan te pakken. Om het stuur in eigen handen te nemen en grip te krijgen op ontregeling? Om je levensstijl echt te veranderen?  Laat een ander licht op je leven schijnen. Zeker in deze moeilijke tijden. Dan is een nieuw licht zeker welkom. En weet je het voorjaar komt eraan… altijd met nieuw licht.