Liefdevolle duidelijke grenzen.

 

De vader komt weer. Inmiddels heeft hij op mijn aanraden contact gehad met zijn zoon en is hij een dag met hem weggeweest. Eerst een leuke activiteit en daarna wandelen en praten.

De zoon is erg geschrokken. Hij zegt tegen zijn vader, dat de vader van zijn vriendin dat nooit zou doen, een kind uit huis zetten, en dat dat gezin echt veel beter is dan zijn eigen gezin. Het doet de vader zeer, maar hij houdt voet bij stuk, het dominante en arrogante gedrag wil hij niet in het familiehuis.

Dit gebeurt een paar keer en dan gebeurt er iets anders. De vriendin geeft aan dat haar vader het niet oké vindt dat deze jongen moeilijkheden heeft. Dat zijn dochter beter verdient.

De jongen woont afwisselend bij de ene of de andere vriend. Hij mocht zeker niet bij zijn vriendin verblijven.

De vader van de jongen houdt contact met zijn zoon. Ziet hoe moeilijk hij het heeft. Maar zolang hij gedrag ziet dat hem niet goed lijkt, houdt hij zich aan zijn eigen grenzen.

Dan verbiedt de dominante vader zijn dochter nog om te gaan met de jongen. De ogen van de jongen gaan open, de vriendin heeft geen enkele eigen mening. Zij doet haar vader na.

De jongen biedt excuus aan, aan zijn eigen familie en vertoont nieuw gedrag. Terug in het nest, veel geleerd en nog meer zichzelf geworden.

Een liefdevolle vader met liefdevolle duidelijke grenzen en veel liefde voor zijn zoon.