Wie is Drs. Ben Johannes?

Zijn specialisatie binnen het trainersvak ligt op het snijvlak van Business, NLP en cultuur. Hij geeft trainingen in Spiral DynamicsÆ I & II bij Bureau Land, op het gebied van

  • Waardengedreven leiding geven
  • Organisatieontwikkeling, Syteemdynamiek en het Gravesmodel.

In deze trainingen combineert hij de theorie van de Spiral Dynamics met zijn kennis van en ervaring op het gebied van organisatiedynamieken, toepasbare psychologie, filosofie, en systeemdenken. Zijn stijl kenmerkt zich door zijn eigenzinnige, nieuwsgierige en filosofische manier van kijken naar de werkelijkheid. Zijn scherpe observatievermogen, diepe theoretische kennis en beschouwende manier van werken, maakt dat zijn trainingen als zeer inspirerend en verrijkend worden ervaren.

Ben Johannes

Ben studeerde cum laude af aan de faculteit van Wiskunde en Natuurwetenschappen van de RUG. Na zijn Masters werkte hij ongeveer een decennium in de IT wereld als programmeur, teamleider en ontwerper. Naast zijn IT werk begon hij filosofie te studeren, na drie jaar bekroond met een Master in Filosofie. Daarna haalde hij een Master in Theologie en Godsdienstwetenschappen aan de universiteit van Cambridge. Momenteel doet hij een promotie-onderzoek aan de Universiteit van Oxford naar twee verschillende vormen van groepsbinding: door middel van rituelen en persoonlijke ervaring, en door middel van formele organisatie en leren.

Ben is een door de ABNLP en INLPTA gecertificeerd trainer. Hij woont en werkt afwisselend in Londen en op het Engelse platteland.