Systemisch Werk Opleidingen

Systemisch Werk Opleidingen bij Bureau Land

Bij Bureau Land kun je kennis maken met de methodiek Systemisch Werken. Wij geven diverse trainingen, van een Systemisch Werk avond tot diverse Master Opleidingen en de Leergang Systemisch Coachen SCDM®. Hieronder lees je er meer over ons trainingsaanbod.

Wat is de plek die u inneemt in het systeem?

Elke organisatie en familie kan worden gezien als een systeem. Een systeem waarin de verschillende individuen die hier deel van uitmaken onderling met elkaar verbonden zijn. De Opleiding Systemisch werk leert u kijken naar de dynamieken onder het systeem. Wat is de plek die u inneemt in het systeem? Welke informatie uit uw familie-/organisatiesysteem heeft u (onbewust/ongewild) met uzelf geïdentificeerd? Hoe wordt u gestuurd door ongekende en ongewilde systemische dynamieken en hoe ontworstelt u uzelf daaraan? Hoe kunt u vrij worden van oude dynamieken?

Systemisch Werken in organisaties; de sleutel voor effectieve teams

De methode van Systemisch Werk passen wij veel toe in organisaties. De methode biedt vele inzichten in de verborgen dynamieken van teams. Tevens is de methode zeer krachtig in de begeleiding bij het opruimen van oud zeer en om de onderlinge band te verstevigen. Een opstelling (de meest bekende werkvorm van systemisch werk) zegt soms meer dan 1.000 woorden en kan helderheid bieden in wat nodig is voor een team/organisatie, of in een passende koers voor de toekomst.

Opleiding Systemisch Werk

In de Professionele Systemisch Werk Opleidingen leert u (uw eigen) vragen en dynamieken met de uitgangspunten en met een systemische blik te bekijken. Uw blik wordt breder. Metaforisch gezegd: u ziet niet alleen meer uw eigen kamer in het huis. U ziet hoe het huis in het dorp staat, het dorp in de provincie, de provincie in het land, het land in de wereld en universum. Nadat u het bij uzelf hebt leren herkennen, kunt u het ook bij anderen herkennen.

De SCDM® Methode door Bureau Land zelf ontwikkeld

De SCDM® Methode, de Systemic Coloured Dynamics Methode wordt veel toegepast in onze Systemisch Werk-opleidingen en -activiteiten. Deze methode is door  Bureau Land ontwikkeld. Hiermee worden de dynamieken in organisatie- en familiesystemen simpel en doeltreffend aan het licht gebracht. Bureau Land heeft zowel veel ervaring in systemisch werk voor individuen als voor teams, organisaties en families. Telkens weer zijn mensen geraakt door de impact van werken op zielsniveau.

Basis Opleiding Systemisch Werk

De Basis Opleiding Systemisch Werk van Bureau Land is een opleiding voor Coaches, Begeleiders en Professionals om de basis en het gedachtegoed te leren van Systemisch Werk. U leert over Familie- en Organisatiesystemen en wat de (onbewuste) invloed hiervan kan zijn op een individu. En u leert Systemisch Werk toepassingen voor 1 op 1 coaching en begeleiding. Lees meer over deze Basis Opleiding.