Authentiek Communiceren

Zelfverzekerder worden in uw communicatie

Het is niet altijd gemakkelijk om uit te leggen wat u bedoelt of om direct te zeggen wat u voelt. Dit kan zowel in privé- als in werksituaties gelden. Hoe zorgt u dat u goed uit uw woorden komt? In de training “Authentiek Communiceren – Coaching Circle” leert u technieken en vaardigheden waardoor u zekerder en boeiender wordt in uw communicatie. Het gaat hierbij ook om de communicatie met uzelf en de diepere, onbewuste lagen die u hierin aansturen. Aan de hand van de theorie en oefeningen gaat u in deze training meer over uzelf en anderen ontdekken in een prettige en ontspannen sfeer.

Coachingcircle

In de training wordt gebruikgemaakt van NLP-communicatietechnieken en -modellen. Praktisch toepasbare psychologie waarmee u leert hoe gedrag en communicatie tot stand komen en welke processen hieraan ten grondslag liggen. Gezien de groepsgrootte is er ook tijd en ruimte voor persoonlijke vragen en kunt u hieraan werken. De training is derhalve een combinatie van coaching en training, waarin naast NLP ook andere technieken worden ingezet, zoals Systemisch Werk. Uw doelen staan in de training centraal en de technieken en coaching en training bieden u inzichten om u hierin verder te brengen.

Het Programma

Gedurende elke trainingsdag staat een ander onderwerp van communiceren centraal. Tijdens de training komen o.a. de volgende onderwerpen aan bod:

  • Uzelf kort presenteren en presentatietechnieken
  • Uw gevoelens uitdrukken in taal en uw eigen stemming sturen
  • Zaken kort en krachtig samenvatten
  • Verbale versus non-verbale communicatie
  • Omgaan met kritiek / feedback geven en ontvangen
  • Omgaan met lastig gedrag van anderen
  • Assertiviteit

De inzichten kunnen gebruikt worden voor vele situaties, waaronder: 1 op 1 communicatie,  teamvergaderingen, sollicitatiegesprekken en presentaties.

Data en praktische informatie

Voorafgaand aan de training vindt een (telefonische) intake plaats. Neem contact met ons op om een afspraak in te plannen.
Locatie: Het Buiten Land in Ansen (Drenthe).